Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

söndag 25 mars 2012

Recept på:Lättkokt Delikat Haverrot `Gammal Gottländsk´

Lättkokt Delikat Haverrot ´Gammal Gottländsk´
Det här behöver du:

2 l vatten
0,5 tsk salt
Haverrot

Så här gör du:

Låt  vatten och salt koka upp

Lägg i den skalade haverroten.

När den skalats så lägg rötterna i citronvatten tills de skall kokas för att behålla färgen. De förlorar snabbt i färg annars.


Låt koka ca 2 min beroende på tjocklek.

Servera med en klick smör.


Smakar underbart. Påminner lite i smaken om majs.
Skall odlas igen här hos mig.
Underbart att gå ut och skörda i mars när tjälen släppt och gräva fram lite rötter.



Skall låta några rötter gå i blom för att kunna ta frö av denna raritet.
Lycka till /Gela

4 kommentarer:

Daniel sa...

Tack för tipset! Den borde man försöka få tag även om jag inte kan gå ut och skörda i mars. :-) Runåbergs hade fröer såg jag.

Daniel

Vardag och flärd sa...

Haverrot har jag aldrig ätit och inte heller odlat. Men däremot svartot som jag tycker mycket om.
Fantastiska bilder i förra inlägget, tur att du fotar för det går ju inte att minnas allt!
Kram Eva

Hasse sa...

Riktigt bra sida, har själv planer på att odla Haverrot.

Har ett svagt minne av att jag åt växten som liten (hos min mormor) och vet att jag haft några recept med Haverrot i.

Hasse sa...

Tack för att du har din sida!
Har själv planer på att odla växten i år. Har svagt minne av att jag åt det som mindre (och har iaf haft recept med haverrot i (är dock inte säkert att jag har dom kvar men det ska bli skoj att testa växten..

Elegant Rose - Diagonal Resize 2